Innovatie en onderwijs

plant-closeup-600x800

De aardappelteelt in Emmeloord loopt wereldwijd voorop. Die koppositie willen wij graag vasthouden. Vandaar dat we in Emmeloord veel investeren in kennis en onderwijs. Ook ontvangen we graag handelsdelegaties, ambassadeurs en natuurlijk (inter)nationale klanten om de aardappelketen en onze aardappelkennis te laten zien.

Potato Business School Emmeloord

Bedrijven uit de gehele aardappelketen hebben al jaren geleden de handen in elkaar geslagen en hebben de Potato Businsess School Emmeloord opgericht. In dit unieke concept kan iedereen die in de aardappel werkt of wil gaan werken, in 4 dagen kennis vergaren over de volledige aardappelketen. De lessen worden gegeven door medewerkers van de bedrijven, dus door mensen uit de praktijk. Er zijn standaard 2 cursussen per jaar, een extra cursus is mogelijk bij minimaal 12 aanmeldingen. Meer informatie over de PBSE vindt u op hun website: www.pbsemmeloord.nl en op hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/pbsemmeloord/

Onderwijs
Vanzelfsprekend is het onderwijs ook goed vertegenwoordigd in World Potato City Emmeloord. Aeres MBO Emmeloord werkt samen met bedrijven uit de hele keten om goed, aantrekkelijk en actueel lespakket te bieden. In de regio geeft Aeres Hogeschool Dronten met haar lectoraten verdieping in het aardappelonderwijs.

Met World Potato City stimuleren wij innovatie om onze kennisvoorsprong op de rest van de wereld te behouden. En we stimuleren ook het onderwijs om onze jeugd klaar te stomen voor een toekomst in de aardappelbranche.

NAK en Aeres Groep