One stop shopping!

Alle onderdelen van de aardappelketen zijn te vinden in en rondom Emmeloord. Van het ontwikkelen van nieuwe rassen tot het maken van chips, je kunt het in 1 dag bezoeken. En dat maakt Emmeloord uniek in de wereld.

Mooie mix

De goede kleigrond, de kennis en jarenlange ervaring van telers, de infrastructuur en de bedrijven die in de polder zitten op het gebied van handel, mechanisatie, bewaartechniek, palletiseermachines, sorteerinrichtingen en machines om aardappelen en uien op te slaan bijvoorbeeld. Deze mix maakt van Emmeloord World Potato City.

Bewaring & ervaring

De kavels en de infrastructuur in de Noordoostpolder, de gemeente waar Emmeloord bij hoort,  zijn al vijftig jaar uniek. En qua ervaring op het gebied van de hele teelt en het bewaren van de producten die dat oplevert, loopt de sector hier al net zo lang voorop. Geen wonder dus dat de rest van de wereld hier naar toe komt voor onder meer de kennis over bewaren. 95 procent van de teelt in dit gebied wordt daadwerkelijk opgeslagen in een bewaarplaats in de gemeente.

In de Noordoostpolder groeien de meeste pootaardappelen van Nederland:

Noordoostpolder 7038ha
Hollands Kroon 4092ha
Eemsmond 2677ha
De Marne 2525ha
Dongeradeel 1401ha
Het Bildt 1253ha
Loppersum 1231ha
Terneuzen 1166ha
Steenbergen 1154ha
Dronten 1013ha
Frezen-800x600
aardappels